Church's Organization  

  
Puteti face DONATII la Biserica Sf. Parascheva, prin PAYPAL.

Organizarea Bisericii "Sf. Parascheva"

Membrii Consiliului Parohial - Biserica Sfânta Parascheva
Preot Paroh Nicolae Simion - iconom stavrofor

Membrii Consiliului Parohial

- Preşedinte - George Sorescu
- Vicepreşedinte - Flaviu Iepure
- Secretară - Maria Doina Gatej
- Trezorier - Ghenadie Manea
- Controlor Financiar - Vasile Pisc
- Controlor Financiar - Adina Pokorny
- Contabil Silvia Gorohovsky
- Membri - Florin Constantin Braşoveanu, Victor Donescu, Alexandru Grosu, Olga Rotaru, Cristian Staii, Dan Suciu, Ecaterina White  şi Beatrice Zaharian.
 
Dumnezeu să dăruiască sănătate şi ajutor membrilor Consiliului Parohial şi să ducă cu success proiectele parohiei noastre în următorii doi ani.>> STATUTUL BISERICII

ISTORIC
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Parascheva este o institutie bisericeasca care a luat fiinta in anul 1996 din dorinta credinciosilor crestini ortodocsi romani aflati in marea metropola americana a Bostonului cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Arhiepiscop Victorin si prin efortul material si financiar oferit de catre enoriasii bisericii.

A fost recunoscuta de catre Statul Massachusetts in 24 Iulie 1996, iar in 5 mai 1997 de Statul Federal prin hotarirea Internal Revenue Service (case # 11703(**). functionand ca Non-Profit Organization si primind Employer Identification Number conform articolelor 501 (a, c) din Internal Revenue Code /1986 (pentru lista lor consultati publicatia 78 de pe pagina www.irs.gov ).

Conform cu Statutul de organizare, Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Parascheva este o parohie apartinand canonic Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada, membra a Patriarhiei Ortodoxe Romane cu sediul in Bucuresti, Romania.

Biserica Sfanta Parascheva a trecut de la stadiul de Misiune Ortodoxa la cel de Parohie prin aprobarea din timpul Congresului Arhiepiscopiei din anul 1998, iar preotul Nicolae Simion acceptat ca paroh al Parohiei Sfanta Parascheva.

   In iunie 1999 Biserica Sfanta Parascheva a cumparat proprietatea cu biserica existenta de la prezenta adresa si inregistrata in data13 august 1999 cu numarul 136-00-++++++(**) sub numele “Saint Parascheva Romanian Orthodox Church.

   In data de 13 octombrie 2002 Biserica a fost Sfintita (tarnosita) de Inalt Prea Sfintitul Nicolae, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada, si Prea Sfintitul Gherasim al Ramnicului, Episcopie care a daruit bisericii Sfanta Parascheva si Sfintele Moste ale Sfintilor pentru Sfantul Altar.

   In anul 2009, Biserica Sfanta Parascheva a primit in dar din partea mitropoliei Moldovei si Bucovinei Sfintitul Acoperamant al Sfintei Parascheva din Iasi prin binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Nicolae si purtarea de grija a Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Teofan. Sfintitul Vesmant se afla in Racla din Fata Sfantului altar din data de 10 octombrie 2009.

(*) carte canonica: document prin care un preot este atestat de catre Ierarhul sub jurisdictia caruia a functionat sau functioneaza ca nu se afla in litigiu religios sau administrative cu parohia sau episcopia.
(**) pt. numarul integral al documentului adresati-va preotului paroh

Scopul Bisericii Ortodoxe Sfanta Parascheva este:
propovaduirea si punerea in practica a credintei crestin-ortodoxe in mod curat si nealtarat si a traditiei; oficierea Sfintelor Taine si ierurgii si a Sfintei Liturghii. Biserica Sfanta Parascheva are dreptul sa organizeze Scoala de educatie crestina precum si organizarea de actiuni caritative. In ceea ce priveste modul de conlucrare cu celelalte biserici si organizatii religioase  aceasta se face numai cu aprobarea Ierarhului bisericii (vizitati: www.romarch.org ).

Biserica Sfanta Parascheva este condusa spiritual de catre Preotul Paroh, iar administrativ de catre Consiliul Parohial alesi de catre membrii Adunarii parohiale.
Preoti care au pastorit pana in prezent:
Preot Protopop Nicholas Apostola din martie 1996 anul infiintarii si pana in decembrie 1996, a fost paroh pana in iulie 1998.
In anul 1996 prin scrisoarea datata 11 octombrie Preotul Nicolae Simion a fost numit de catre Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Victorin, drept preot asociat la misiunea ortodoxa Sfanta Parascheva, iar in anul 1998 ca Preot Paroh. Cartea canonica a preotului Nicolae Simion, a fost eliberata de catre Prea Sfintitul Gherasim Episcop al Episcopiei Ramnicului si se relateaza ca: “Prea Cucernicia Sa (Nicolae Simion) are preotie lucratoarea si se bucura de toate drepturile conferite de Statutul pentru Organizare si Functionare a Bisericii Ortodoxe Romane, precum si de Canoanele Bisericii Ortodoxe”.