News and Events  

Puteti face DONATII la Biserica Sf. Parascheva, prin PAYPAL.

  ANUNTURI  •

-  Sărbători si Evenimente -Slujbele din Saptamana Mare

>>  Partea 1

>>  Partea 2

  

Dragii nostri, Hristos a Inviat!

Doresc, în primul rând, și rog pe Dumnezeu, ca această scrisoare să vă găsească pe fiecare sănătoși!

Această perioadă de izolare si solitudine mi-a oferit, printre altele, prilejul de a reflecta asupra vieții mele pastorale și a vieții parohiei.
Este o binecuvântare de la Dumnezeu că de 24 de ani să fiu în comunitatea românească din Boston ca preot al Bisericii Sfânta Parascheva, iar de la cele câteva zeci de familii pe care le-am găsit, să creștem la câteva sute. Am înaintat în vârstă, iar copii pe care i-am botezat la începutul vieții mele pastorale acum sunt oameni maturi cu responsabilități, oameni de valoare și de mare folos comunității, țării și lumii în care trăim. Mai mult, cu toții am observat valoarea și rostul bisericii in viața noastră de-a lungul anilor, și foarte mulți ne-am bucurat și ne bucuram de existența ei.
Acum, din nefericire, cu toții ne confruntăm cu această molimă, așa cum poate mulți dintre părinții și bunicii nostri s-au confruntat și, datorită puterii și credinței lor, le-au înfruntat și biruit. Au depășit războaie, foamete, pandemii, nedreptați politice și multe altele de care numai Dumnezeu știe. Si generația noastră de câteva luni se confruntă cu această încercare care a adus suferință în întreaga lume și pierderi de vieți omenești, iar singurul antidot de a ne proteja a fost și este izolarea.

Ca orice instituție, și biserica a trebuit să ia măsurile de rigoare pentru stoparea răspândirii suferinței, iar Mântuitorul însuși ne-a învățat să dăm dovadă de discernământ în orice situație și să  nu ispitim pe Dumnezeu (...vrajmașul l-a îndemnat pe Mântuitorul Iisus să se arunce de pe înalțimea templului și, dacă într-adevăr este Fiul lui Dumnezeu, nu i se va întâmpla nimic. Mântuitorul i-a răspus că nu este bine să ispitești pe Dumnezeu— Ev. Matei Cap. 4 1-10).

Preot fiind, educația primită m-a format în cunoașterea istoriei, a sociologiei, moralei, psihologiei și în primul rând a teologiei. Orice hotărâre pe care am luat-o am trecut-o prin aceste filtre ale cunoașterii, deși de multe ori dragostea creștină m-a împins de a lăsa anumite lucruri să treacă, în virtutea logicii că ce nu se potrivește și ce este nedrept la un moment dat vor cădea de la sine. Aceasta este logica Adevărului.

Din mila Domnului, vom începe cu multă atenție și conform legilor în vigoare, să ne reintoarcem la o viață bisericească cât de cât normală și nou organizată începând cu duminica din 31 mai.
Sfintele și dumnezeieștile slujbe au fost oficiate în toată această perioadă, deși foarte greu de înțeles; în Ziua Invierii la chemarea “Veniți de primiți Lumina!”, singurul care a primit-o a fost ipodiaconul parohiei, Sergiu Daniel. In timpul Sfintei Liturghii adresăm binecuvântarea “Pace tuturor!” iar în biserică de trei luni de zile doar Sfinții Ingeri au fost prezenți.
Pe tot parcursul acestei periode, Dumnezeu ne-a învățat să prețuim comunitatea și ne-a arătat fiecăruia ce înseamnă adevărata smerenie!

Dragii nostri, în câteva zile împreună cu Membrii din Consiliul Parohial, oameni cu înalt nivel de educație (medici, matematicieni, juristi, profesori, contabili, ingineri) care cu multă bucurie și-au asumat responsabilitatea administrării parohiei noastre, vom pregăti planul de deschidere al bisericii pentru credincioși.

Buletinul parohial va fi distribuit doar membrilor activi ai parohiei noastre, pentru că existența bisericii se datorează membrilor activi și, pentru a evita comentariile și neplăcerile ce ne-au fost aduse de oameni care se ascund in spatele unui keyboard. Vă pot confirma că suntem oameni responsabili pentru tot ceea am facut si ce facem, și facem lucrul acesta pentru bunăstarea comunității și spre mulțumirea ce trebuie adusa lui Dumnezeu că sursă a vieții și a existenței noastre.

După sedința Consiliului Parohial voi trimite detaliile pentru desfăsurarea activității și vieții spirituale la Biserica Sfânta Parascheva din Wakefield începând de duminică, 31 Mai.

Dacă doriți să deveniți membri și parte integrantă a parohiei noastre, vă invităm să accesați pagina bisericii Sfânta Parascheva și veti găsi informatiile necesare.

Vă doresc tuturor sănătate, Dumnezeu să vă păzească pe fiecare dintre dumneavoastră, să aveți parte de tot binele din lume și mai presus de lume!

Preot Paroh Nicolae Simion

***
Spovedanie


Sfânta Taină a Pocăintei sau Spovedania va fi oficiată
in fiecare Sâmbătă din Postul Mare intre ora 8:30 si 9:30, inainte de pomenirile mortilor.

***- Forma de Membrie pentru anul in curs este postată pe pagina electronică la adresa: http://www.saintparascheva.org/FormaMembrie.pdf sau la Biserică.

Vă multumim pentru donatiile dumneavoastră.


Pentru Sfintirea caselor vă puteti adresa pr. Nicolae la biserică sau prin e-mail la adresa stparascheva@comcast.net- Biserica Ortodoxă Română Sfânta Parascheva - Fondata in 1996 -

Biserica Ortodoxă Română Sfânta Parascheva a sărbatorit in anul 2016, 20 de ani de misiune si slujire pentru comunitatea crestin ortodoxă românească din marea metropolă a Bostonului si imprejurimi. Aceste momente aniversare sunt popasuri in care noi ne plecăm sufletul si constiinţa in faţa lui Dumnezeu, mulţumind in primul rând că suntem si apoi că fiecare, după crezul si puterea sa, a adus ofrandă in slujba lui Dumnezeu si slujirea aproapelui. Prin Sfânta Biserica, cu fruntea sus si din mila Tatălui Ceresc, să ducem pe mai departe steagul ortodoxiei românesti pe pământul Statului Massachusetts - The spirit of America!

Intru mulţi si fericiţi ani!