News Updates  

Puteti face DONATII la Biserica Sf. Parascheva, prin PAYPAL.

DE  INTERES  COMUN


Anunt din partea Părintelui Daniel Ene - Protoereu si secretar al Mitropoliei
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din bunăvoința și încredințarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei dar mai ales din purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului nostru, Arhiepiscop si Mitropolit Nicolae am primit pe pământul american Sfintele moaște ale ocrotitorului protoieriei noastre de Est, dar și un mare Sfânt al Ortodoxiei noastre românești, un Sfânt care a străbătut multe cetăți și sate și a trăit toată viața ca un pelerin, așa cum suntem și noi pelerini pe continentul american și cu toții pelerin în această viață – Sfântul Gheorghe Pelerinul.
Această mare binecuvântare de a avea Sfintele moaște în parohiile noastre ne dă prilejul să urmăm și noi milosteniei Sfântul Gheorghe, sumele care se vor strânge în fiecare parohie urmând a sprijini lucrările de consolidare/reparare a frumoasei biserici maramureșene din Venezuela, grav afectată de intemperii și de trecerea timpului. Colecta făcută cu acest prilej vă rugăm să o trimiteți la Chicago cu mențiunea - Church in Caracas roof repair.
Despre Sfântul Gheorghe Pelerinul puteți afla mai multe amănunte accesând următoarele linkuri:

- primul despre viața lui de familie și al doilea despre moștenirea lui duhovnicească.

https://www.youtube.com/watch?v=tGtZblB6oFU
https://www.youtube.com/watch?v=dkWtpsXURTE
 
Iar viața Sfântului - Doxologia https://doxologia.ro/viata-sfantului-gheorghe-pelerinul

Preot Daniel Ene - Protoereu si secretar al Mitropoliei


 


Apel umanitar
După cum cunoaștem, țara noastră a trecut și trece prin greutăți de multe feluri. După incendiile și uraganele din vară, acum o mare parte a comunităților din multe state ale țării au fost grav afectate de tornade.
Creștinii ortodocși, potrivit învățăturii Domnului au ajutat cu rugăciune, compasiune, suport financiar și material.
Organizația Ortodoxă - International Orthodox Christian Chariy ( IOCC ) prin membrii și suportul financiar au fost și sunt pretudindeni în lume prezenți (inclusiv România și Republica Moldova) cu ajutoare.
Donațiile pentru ajutorul victimilor tornadelor din zilele trecute si programelor de ajutor caritabil pot fi făcute on-line accesând pagina www.iocc.org .
Vă aducem mulțumirile noastre pentru sprijinul oferit și bucuria pe care o putem oferi de Crăciun celor greu încercați!


Din partea Consiliului Parohial

Stimaţi credincioşi,

Dorim să vă multumim tuturor celor care aţi arătat în aceste momente dificile pentru noi toţi şi continuaţi să vă arătaţi dragostea şi devotamentul faţă de biserica noastră prin rugăciuni de suflet, donaţii materiale şi de timp, şi sprijin financiar pentru a ne putea duce mai departe misiunea noastră întru Iisus Christos, aici în zona Bostonului.

Dorim să facem un nou apel la bunătatea şi generozitatea dumneavoastră şi vă invităm să contribuiţi fie prin membrie şi/sau donaţii (care pot fi şi în sănătatea sau în memoria cuiva drag din familie) prin check, în persoana la Sfânta Liturghie, sau on line prin website-ul nostru: www.saintparascheva.org  

Check-ul poate fi expediat la: Biserica Sf. Parascheva , 171 Water St. Wakefield, MA  01880   

Să ne amintim mereu cu dragoste creştină şi evlavie că biserica este casa noastră spirituală care ne primeste şi ne iubeşte la fel pe toţi şi care depinde în întregime de noi!

Cu alese mulţumiri şi Doamne ajută!

Consiliul Parohial - Biserica Sfânta Parascheva, Wakefield, MA 01880
Dr. George Sorescu - Preşedintele Consiliului Parohial

------

Dear Beloved in Christ,

First, we would like to thank to all who were giving and continue to give their love, prayers, and financial support- in these challenging times-  to enable us to continue  the essential  service and ministry of our Saint Parascheva Church. With the same love and faith in Christ, our Lord, we want to appeal again to your generosity, by kindly inviting you to contribute either through your membership and/or donations (that can also be in memory or for the health of a loved one).

You can donate online, via our website at: www.saintparascheva.org; or mail a check to the church office at: Saint Parascheva  Church - 171 Water St. Wakefield, MA  01880   
We are most grateful if you consider your church as your first and most important charitable priority. Our church is our spiritual home, that loves us all, and depends totally on us. It is your giving that makes possible our outreach and mission of the Good News of Jesus Christ!
Thank you, and may Our Lord send His blessing upon you!

The Parish Council, Saint Parascheva Church - Wakefield, MA
George Sorescu MD, President


1918 -2018 - Centenarul  Marii Uniri
Dumnezeu să binecuvinteze neamul nostru românesc si pământul strămosesc

LA MULTI ANI ROMANIA!

 Biserica Cuvioasa Parascheva - 25 de ani in mijlocul comunităţii româneşti

Aniversând prin rugăciune al 25-lea hram al Bisericii Cuvioasa Parascheva, ne plecăm Lui Dumnezeu şi Cuvioasei Parascheva pentru milostivirea revărsată asupra comunităţii noastre.
Ne indreptăm dintru inceput gândurile spre credincioşii care au dăruit timp si au oferit suport material şi financiar bisericii.
Să facem o incursiune istorică prin cei 25 de ani de slujire ar cere timp şi poate istoria, ca de cele mai multe ori, să fie privită din perspective diferite; in general scrierea istoriei este o lucrare dificilă şi insuficientă pentru om. Eu consider mai bine să las pe Dumnezeu să facă lucrul acesta, căci El este cheia istoriei, al adevărului, şi numai El le ştie pe toate.

Frumuseţea şi realitatea istorică constă in faptul că propovăduirea Sfintei Evanghelii şi lucrarea de slujire a fost neintreruptă timp de 25 de ani in Biserica Sfânta Parascheva.

Psalmul 102 ne aminteşte de destinul nostru in lumea aceasta şi care este datoria noastră: “Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului; aşa va înflori. Că vânt a trecut peste el şi nu va mai fi şi nu se va mai cunoaşte încă locul său. Iar mila Domnului din veac în veac spre cei ce se tem de Dânsul, Şi dreptatea Lui spre fiii fiilor, spre cei ce păzesc legământul Lui Şi îşi aduc aminte de poruncile Lui, ca să le facă pe ele.”

Prin Biserică şi prin Altarul jertfei Mântuitorului Iisus Hristos, Mila lui Dumnezeu şi dreptatea Lui se revarsă asupra oamenilor.
Cartea de invăţătură “Slujind lui Dumnezeu, slujim oamenilor” scrisă de ierarhul Vasile Coman al Oradei, m-a fascinat din vremea anilor de liceu şi mi-a format o perspectivă asupra dorinţei mele de a fi un slujitor al Bisericii. Biserica este un spaţiu sacru şi un spaţiu al oamenilor care impărtăşesc dorinţa de a fi in comuniune intre ei şi in comuniune cu Dumnezeu prin rugăciune, adevăr, bine şi frumos.
Si noua biserică ortodoxă românească ce a luat fiinţă in 1996 in statul Massachusetts, prin harul şi protecţia Sfintei Parascheva, a adunat neamul nostru, a stricat graniţele şi şi-a arătat bunăvoinţa asupra tuturor celor ce au dechis uşa ei.

Cronologic vorbind, pe 30 martie 1996, ziua pomenirii Sfântului Ioan Scărarul, Părintele Nicholas Apostola a slujit pentru prima dată Sfânta Liturghie pentru această comunitate. Tot in aceeaşi perioadă comunitatea a ales un protector al bisericii, şi rânduiala Mântuitorului Iisus Hristos a fost ca Sfânta Parascheva să protejeze prima biserică românească din Boston. La primul Hram in acelaşi an, Părintele Arhiepiscop Victorin vizita comunitatea.
Fără să-mi dau seama de rolul unui preot misionar la care eram chemat, dar cu curajul tinereţii, pe 4 decembrie 1996, in urma invitaţiei Părintelui Arhiepiscop Victorin, alături de soţie şi cu un copil care avea să se nască după trei luni, păşeam pe pământul Americii pentru o lucrare pe care nu mi-am imaginat-o şi de care nu eram conştient nici in teorie.

Ajutorul Sfintei Parascheva, răbdarea şi optimismul oamenilor au fost fundaţia a ceea ce vedem şi suntem astăzi.
După o perioadă de slujire in spaţii pe care le-am primit din bunăvointa fraţilor nostri intru Domnul, in iunie 1999 păşeam in propria noastră biserică, cumpărând lăcasul din Wakefield in care ne aflăm şi astăzi de la o fostă biserică baptistă. Alături de suma pe care lunar trebuia să o plătim pentru imprumut, s-au efectuat lucrări de intreţinere şi infrumuseţare a bisericii, dar marea frumuseţe consta in numărul din ce in ce mai mare de credincioşi care se alăturau in rugăciune bisericii.
In anul 2002 Arhiepiscopia Ortodoxă Română a fost dăruită cu un nou slujitor, in persoana Inalt Prea Sfintitului Nicolae, iar biserica Sfânta Parascheva a fost prima biserică Târnosită (sfinţită) pe pământul American, pe data de 13 Octombrie a aceluiasi an de Prea-Sfintia sa, impreună cu Prea Sfinţitul Episcop Gherasim al Râmnicului.

Anii au trecut, fiecare an fiind o cărămidă pentru zidirea comunităţii şi o treaptă spre Impărăţia lui Dumnezeu. Bisericii i s-au adus imbunătăţiri multiple şi a fost inzestrată cu tot ceea ce se vede in ziua de astăzi, iar datoria către bancă a fost achitată anul trecut.

Realizările nasc perspective, iar un vis, dacă nu devine realitate ,rămâne un simplu vis.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să depăsim cu sănătate şi curaj şi această criză din lume, ca fiecare dintre noi să ducem o viaţă plăcută lui Dumnezeu şi oamenilor, să observăm ce putem face mai bun pentru noi şi ce mostenire lăsăm urmaşilor noştri pe aceste meleaguri unde trebuie să propovăduim Sfânta Evanghelie!
Aduc rugăciunile şi mulţumirile mele tuturor celor cu care am lucrat de 25 de ani, Dumnezeu să odihnească pe cei plecaţi din lumea aceasta, ctitori şi binefăcători, iar dumneavoastră, biserica vie şi lucrătoare, să fiţi binecuvântaţi de Dumnezeu cu sănătate, curaj şi spor in toate!
Întru Multi Ani Bisericii Sfânta Parascheva!

Pr. Nicolae Simion


To all the Faithful Parishioners of our St. Parascheva Parish

The hierarchs of our Church, throught the Assembly of Bishops, - SCOBA (http://assemblyofbishops.org) have selected our parish for participation in the national study: Sharing Our Faith: Evangelization and Outreach in US Orthodox Christian Churches.
This study will help us to better understand how Orthodox parishes and their members live out our Faith in 21st century America; how they connect to their local neighborhoods; and how they reach out to non-Orthodox people.
By taking part in this study you will be helping our Orthodox Church better understand itself and how we interact with the larger society. It is really important. All you need to do is to complete an online questionnaire (the link to it is provided below). It will take about 20 minutes. Please be as honest as you can when completing the questionnaire. There are no “wright” and “wrong” answers. And, the survey is completely anonymous. If you have several adult (age 18+) and teenage (age 14+) church members in your household, please make sure that everyone completes the survey independently from each other.

Here is the link to the survey: click on it and complete the questionnaire.

http://www.surveymonkey.com/r/OurFaithCalendar Ortodox  <

- Noi bănci in biserică - pews
In biserica noastră au fost instalate 14 bănci din stejar. Suma totală a donatiei pentru fiecare bancă este de $1,000.00. Pană in prezent au fost donate in totalitate două bănci de către familiile Vasile Pisc si Alice Gabriel. Amănuntele donatorilor pentru acest proiect vor fi comunicate in viitoarele buletine parohiale.

- Caritate
Membrii, enoriasii si prietenii parohiei noastre au donat anul acesta in Contul de caritate suma de aproximativ 15,000.00 de dolari. Dumnezeu să vă binecuvinteze pentru dragostea si compasiunea ce ati arătat-o celor care au nevoie de ajutorul nostru!

- Donatii electronice
Biserica noastra va trece in curand la un nou sistem de Donatii electronice. Pană in prezent au fost instalate conectia la telefon cu numărul 781-224-4158 si conectia la internet tip business. In curand vor fi instalate echipamentele bancare si sistemele de securitate, (posibil), de tip chip-enabled terminal.

- Buletin Parohial
Biserica noastra a inceput un nou program de informatii al bisericii Saint Parascheva Church News care este distribuit la un număr de aproximativ 700 de persoane. Pagina electronică  www.saintparascheva.org este in proces de lucru pentru a fi disponibilă pe noile instrumente de comunicatie. Biserica dispune si de pagină Facebook .

- Editarea noului buletin parohial
Biserica Ortodoxă prin invătătura Sfintilor Părinti ai bisericii, incepand cu indemnul Mantuitorului Iisus Hristos: "cercetati Scripturile", a sprijinit invătămantul, stiinta si cultura, multi dintre Sfintii Parinti ai bisericii au adus contributii fenomenale in domeniul stiintei. Lumina cunoasterii nu trebuie ascunsă ci pusă pe altarul lui Dumnezeu si al lumii. Parohia noastră este una dintre Parohiile ortodoxe romanesti unde nivelul de educatie si stiinta al enoriasilor este cel mai ridicat. In momentul de fată sintem in procesul de formare a noului Comitet de news si media. Pentru colaboratori va puteti adresa preotului Nicolae sau doamnei Daniela Loghin - secretara Consiliului Parohial.

- Aniversarea Bisericii
Saint Parascheva Romanian Orthodox Church of Boston 1996-2016
Biserica noastră a Aniversat 20 de ani de slujire lui Dumnezeu si lumii. Unul dintre proiectele aniversării este achitarea integrală a imprumutului bancar. Biserica a fost cumpărată in anul 1999 cu suma de 225.000.00, iar valoarea prezentă a proprietătii- datorită locatiei si factorilor economici - a ajuns, conform cu rapoartele orasului Wakefield, la suma de 675.000.00.  In prezent mai datorăm băncii suma de aproximativ$39,000.00 .Părintele Ceresc să vă dăruiască mult ajutor intru toate pentru dăruirea pe care ati arătat-o si o arătati Sfintei Biserici!

- Membria Bisericii
Multumim tuturor membrilor Parohiei noastre ce au donat suma de Membrie pe anul in curs si asteptăm in continuare donatiile pentru achitarea membrie. Avem un număr de 11 membri noi anul acesta, număr care ne va apropia de 150 de membri activi.
Contributia anuală a Comitetului de Doamne este de $10.00. Anul trecut Comitetul de doamne a avut un număr de 8 membre si dorim ca implicarea doamnelor in programele parohiei noastre să crească. Pentru detalii privind contributia si planurile de viitor vă puteti adresa doamnei Florentina Anastasoaie.